CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, October 5, 2010

4 OCTOBER 2010

PERGI
Haihh. . kenapalah semakin aku menghampiri SPM semakin kuat dugaan yang mendatang.
hari ini aku mendapat khabar ' he is in relationship with someone.
KEDEBUSH ! hancur hati aku bagai de panah halalintar. terhenti jantungku buat seketika tatkala mendengar perkhabaran itu. sesungguhnya aku merasa harapanku untuk bersamanya kian pudar.
Oh my Allah, hanya kau yang mengerti akan perasaanku ketika itu.
Dear, congrates. finally you having met with someone who can make you stop care about what im feeling inside :')
I just want you ti know. u may meet people, better than me, funnier than me, more beutiful than me, BUT one thing I can say to you, I will always be there for you when they all leave you.
sayang, walau apa pun berlaku sekarang, ia tak akan mengubah perasaan I terhadap you. I tetap akan tunggu you dan sayang I pada you tak pernah berubah dari dulu , pada esok , dan untuk selamanya.
dalam diam aku berdoa. agar suatu saat kau akan mencintai aku seikhlas aku mencintai kau :)

01 OCTOBER 2010

sorry sebab tak 'open' kemarin. bukan aku cuba lari dari kenyataan. sama sekali tidak. kau cuma risau. semakin banyak aku berkata-kata, semakin banyak airmataku akan jatuh.
Ye, aku lemah dalam soal ini. kau adalah kelemahanku sayang. walau segagah mana aku cuba bertahan. namun airmata tidak pernah berhenti menunjukkan kesakitan dan kepedihan yang aku rasakan didalam.
Maaf andai aku terpaksa berkasar ketika itu.
" YOU DIAM ! "
perkataan itu keluar secara tidak langsung dari bibirku. aku tidak mahu dia terus bersuara. setiap kata-kata yang keluar dari bibirnya adalah duri yang tajam dan menyesakkan jantungku.
kau tak couple dengan yg lain kerana ingin menjaga hati dan perasaan aku?
kau sayang aku namun belum bersedia untuk sesuatu yang lebeh serious?
dan kau juga berkata, kau tidak mahu aku terlalu berharap?
dan bertanya lagi, apa yang boleh membuat aku bahagia?
kalau kau mampu, kau akan cuba lakukan?
haha. setiap satu perkara yang kau lontarkan sentiasa bermain di kotak fikiran aku. tidak tenang rasanya jiwa ini selagi belum ku luahkan pula apa yang ku rasakan saat itu.
sejujurnya aku tidak berhak untuk menyekat kebebasan kau untuk mencintai yang lain. begitu jaga kau. kau tidak berhak menghalang hati kau untuk terus mencintai kau.
walau apa pun terjadi, selagi aku masih mampu bertahan, selama tuhan masih mengizinkan, aku akan selalu menunggumu.
sama ada betul atau salah jalan yang aku pilih, biar aku yang tanggung risikonya. kau tak perlu berusaha membahagiakan aku hanya kerana simpati. aku tidak perlukan semua itu.
Di tanya apa yang boleh buat aku bahagia?
perkara perkara yang mampu membuat aku bahagia adalah saat kau menerima aku dengan tulus dan ikhlas. aku akan tunggu saat itu meski sampai syurga.
Ekhsan, walaupun batin I disiksa dengan kejam, namun percayalah tidak pernah sesaat pun dalam hati I untuk mempersalahkan you dalam soal ini.
yang bersalah adalah I . I salah kerana terlalu mencintai you.
Dan jika mencintai you adalah satu kesalahan, I tak nak menjadi yang betul :')

29 SEPTEMBER 2010

sesungguhnya cinta tiada perturan kerana ia merupakan satu perasaan yang lahir dari hati tanpa diundang. tetapi mengapa masih ada hati yanh tersiksa dihukum oleh cinta?
Kita tidak tahu bila dan pada siapa kita akan jatuh cinta, namun kehadirannya dapat kita rasa apabila hati mula berdebar saat berada disampingnya.

Ya allah, inilah yang selalu aku rasakan tatkala berada dekat dengannya. mendengar suaranya saja sudah memadai untuk hati aku merasakan getarannya.
Oh hati, mengape dia yang kau pilih sedangkan kau tidak pernah menjadi pilihan hatinya?
pernah terfikir untuk pergi dan melupakan segalanya,
namun setiap kali memikirkan tentang itu, hati aku mula menangis meronta tanpa kerelaanku. sungguh aku tak mampu.

Wednesday, September 22, 2010

Bermula Hasrat Yang Baru

Keinginan membuak buak di hati untuk memulakan sesuatu yang baru. Apa salahnya? Tidakkan? Setelah melihat Farahain bergemang tangannya menulis sesuatu di laptop, timbul akan perasaan ingin tahu. Apa dia buat? Setelah melihat, oh, berblog rupanya. Apa salahnya aku ingin mencuba sekali. Manusia di bumi ini tidak ada yang tidak perlu belajar, malah pengemis di jalanan juga perlu belajar demi hidup mereka. Aku ini hanya mencuba. Tidak salah? Memang tidak salah.

Hilang sudah kata kata yang perlu di tulis, otak kosong agaknya. Idea tidak datang lagi, lagipun, aku masih baru, aku juga tidaklah orang yang pandai berpuitis bagai. Entri kali ini, tidaklah perlu berjela jela panjangnya. Kan?

Salam :)